4 apps die je écht moet hebben tijdens je wintersport!

Nog eventjes geduld en we kunnen weer op de latten!

Maar hoe blijf je up-to-date van al het wintersportnieuws? En waar kun je zien welke pistes er open zijn? Voor dit soort vragen is er een aantal apps te downloaden in de Appstore en in de Google Play Store. Niet alleen ter voorbereiding van je wintersport maar ook voor tijdens de afdalingen kan zo’n app leuk en handig zijn!

Wij zochten de 4 leukste wintersport apps voor je uit:

1. Skiline app

Misschien klinkt de naam je al bekend in de oren: Skiline. Ze hebben zowel een website als app. Via deze app kun je gemakkelijk al je ski kilometers bijhouden. Dit doe je door je skipas te koppelen aan je account, waardoor je precies kunt zien welke liften je die dag hebt genomen. Het leuke hieraan is dat wanneer je een foto of video maakt op een hotspot in het skigebied deze worden opgeslagen op je skipas. Hierdoor kun je ze via de app meteen terug zien.

2. iSKI

De iSKI app geeft je live-updates over 2.200 skigebieden, er zijn dan ook maar liefst 21 iSKI land-apps. Je kan skigebieden volgen, zodat je alle actuele gegevens bij de hand hebt. Zoals de actuele gegevens van liften en pistes, live weersvoorspellingen en sneeuwcondities in het skigebied. Ook is het mogelijk om je ski tracks nauwkeurig bij te houden.

3. Sneeuwhoogte

Met deze app blijf je gemakkelijk op de hoogte van de actuele omstandigheden in jouw favoriete skigebied. Naast webcambeelden, pistekaarten en sneeuwhoogtes kan iedere wintersporter zelf updates plaatsen met een foto of video! 

4. Afdaling - Ski & Snowboard

De app “Afdaling” heeft iets weg van Skiline maar is nog preciezer. Zo hou je niet alleen je pistekilometers bij maar ontdek je ook hoe snel je bent gegaan. De app analyseert alles vanaf het moment dat je de app start. Hierbij is geen internet nodig en wordt alles geregistreerd via GPS. Zo kun je jouw routes en trajecten terug zien en verdien je trofeeën met je afdaling. Inspireer je reisgezelschap door je trofeeën en afdalingen te delen!

Heb je nog geen wintersportvakantie gevonden waar je de apps kunt uitproberen?

Neem dan een kijkje op ons aanbod.