5 redenen voor een herfst shortski op de Stubaier gletsjer!

Voor degene die niet meer kunnen wachten, trekken we in november richting het Oostenrijkse Stubai. Genieten van de eerste sneeuw! Zelfs als de omgeving van de Stubaital nog groen is, kan hier al volop geskied worden op de Stubaier Gletsjer.  65 km pistes, gezellige berghutten, moderne en snelle skiliften en prachtige uitzichten. De ideale shortski in de herfst voor iedere wintersporter!

#1 Het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk

Je vindt hier 65 km aan pistes. Een mooie variatie aan pistes en voor ieder wat wils. Ieder type wintersporter komt hier aan zijn trekken. Eenmaal boven heb je een ruime keus uit tal van liften en pistes waardoor iedere skiër hier uit de voeten kan. In tegenstelling tot veel andere gletsjer overbruggen de pistes hier behoorlijk wat hoogteverschil waardoor je lange afdalingen kunt maken.

#2 De bergen zien er magisch uit

Het herfstzonnetje plaatst de bergen in een compleet ander kleurenperspectief. Gouden tinten en oranje effecten geven de bergen bij zonsondergang een magische uitstraling. Zo heb je de bergen nog nooit gezien!.

#3 Leuke berghutten en gezellige après-ski

Op de gletsjer zijn 5 berghutten te vinden. Bergrestaurant ‘Zur Goldenen Gams’ kunnen wij van harte aanbevelen. Het is te vinden bij Gamsgarten, aan de rechterkant van het skigebied. Vooral de huisgemaakte pizza’s kunnen we van harte aanbevelen. Maar je kunt hier ook terecht voor een schnitzel, kaiserschmarrn of lekkere pastagerechten. Na een heerlijke dag op de piste zakken we nog eventjes af naar de Schirmbar Mutterberg!

#4 Prachtige uitzichten

Wat je zeker niet mag missen is het uitzichtplatform ‘Top of Tyrol’. Op het hoogste punt van de Stubaier Gletscher bevindt zich een platform dat bestaat uit 20 ton staal. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op 109 ‘drieduizenders.

#5 Skiplezier voor iedereen

Skiën op de gletsjer is ook een aanrader voor families met kinderen. Je vindt er mooie en brede afdalingen. Ook moet je zeker de BIG family fun slope & family slalom uittesten. Voor de allerkleinste vind je het kinderland. Hier leren kinderen spelenderwijs de eerste stapjes van het skiën.